Baksteenmotief

De basis voor panelen in baksteenmotief is steeds het grijze betonpaneel. Vervolgens worden verschillende bewerkingen uitgevoerd om tot het uiteindelijke motief te komen.

Op basis van poeder
Hierbij wordt op de afgestreken zijde van het betonpaneel een rooster aangebracht. Het paneel wordt meerdere malen behandeld met microbeton in de gekozen kleur. Bewerking door een gespecialiseerd proces garandeert de kleurvastheid. Daarna wordt het rooster weggenomen. De overgebleven lijnen waar het rooster heeft gelegen, fungeren als voegen en vormen het baksteenmotief. De binnenzijde is glad bekist.

Op basis van fijn uitgewassen grind
Op de bovenzijde van het betonpaneel komt er een +/- 4 cm dikke mengeling van grind en zand. Hierover wordt een rooster aangebracht. Het geheel wordt ingespoten met een vertragingsmiddel. Daarna wordt het rooster weggenomen en het paneel uitgewassen d.m.v. een bovenuitwassing. De overgebleven lijnen waar het rooster heeft gelegen vormen het baksteenmotief. De binnenzijde is glad bekist.

Rustiek
Samen met de Welstandscommissie en Stedenbouw ontwikkelde Schelfhout panelen met het baksteenmotief ‘Rustiek’. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide gesprekken met ontwerpers, verwerkers, voorlichtingsbureaus en deskundigen bevonden wij ons in de ideale positie om deze ontwikkeling vorm te geven.

Het nieuwe motief bewaart het landelijke karakter van gebouwen en zorgt voor een mooie, rustieke look. De glad bekiste binnenzijde maakt de panelen bovendien zeer onderhoudsvriendelijk.

Het typische kleurenspel op rustieke oppervlaktes zorgt voor een ongeëvenaarde expressiviteit. Zo combineert dit motief traditie en moderniteit.

De panelen in baksteenmotief ‘Rustiek’ hebben talrijke voordelen:

  • traditioneel landelijk uitzicht
  • onderhoudsvriendelijke binnenafwerking (glad bekist)
  • hoogwaardige betonkwaliteit en wapeningsstaal
  • geïsoleerde elementen met zeer hoge isolatiewaarden
  • kern van PS / PIR / PUR en RESOL
  • snelle afwikkeling van de bouw
  • duurzame en kostenbesparende oplossing
  • keuze uit verschillende kleuren

 

Stalen van al onze looks kunnen op aanvraag bezorgd worden. Neem gerust contact  met ons op voor meer informatie.