Ter vervanging van de oude betoncentrale voor de productie bij Schelfhout, investeert CRH Structural Concrete Belgium nv ruim 1,1 miljoen EUR in de bouw van een gloednieuwe betoncentrale.  Deze nieuwe centrale zal stortklare beton en silex maken. Hiervoor worden 10 vaste bunkers en 2 wisselbunkers voorzien, om de ruime silexafwerkingen die Schelfhout biedt, aan te maken. Er komt tevens een grotere betonmenger waardoor de capaciteit verdrievoudigd wordt.

Voor de bouw van de betoncentrale leverde Prefaco, één van de merken van CRH Structural Concrete Belgium, 1 200 m² dubbele wanden, 120 m² breedplaten, 50 m³ betonnen kolommen en balken en 45 m³ volle wanden. Schelfhout draagt ook zijn steentje bij met de levering en plaatsing van  500 m² sandwichpanelen.

Topsnelheid in bouwen
In het bouwverlof werd gestart met de bouw. Om tijd te winnen werden de verschillende kelderputten bovengronds opgebouwd en werd pas nadien de put gegraven om de kelders te plaatsen, zo werd vermeden dat er per dag 500 m³ grondwater moest worden onttrokken. Dit is uiteraard alleen mogelijk met prefab beton.

Voor het vullen van de dubbele wanden van het silogebouw werd ook gebruik gemaakt van de door Prefaco ontwikkelde vulklep. Deze innovatie bestaat uit een pompaansluiting met een afsluitbare klep die maakt het mogelijk om dubbele wanden via de onderzijde feilloos op te vullen met een aangepast hoog vloeibaar betonmengsel. Het vullen met de klep zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst en een verlaagd veiligheidsrisico aangezien een stelling overbodig is en dus werken op hoogte beperkt wordt.

Begin januari 2017 wordt de nieuwe centrale in gebruik genomen.