Nieuwe BMW garages in regio Brussel

BMW Van den Broeck te Dilbeek heeft zijn bestaande garage langs de Brusselse Ring vernieuwd en uitgebreid, waardoor de oppervlakte verdubbelde, en heeft ook een nieuwe garage gebouwd in Groot-Bijgaarden.

De nieuwe garage van 5 500 m² is gebouwd op de oude Animals Express site, een industrieterrein vlak aan de E40/klaverblad. Naast een nieuwe garage met werkplaatsen en stockparkings, is er nu ook een verkooppunt voor tweedehandswagens. Deze nieuwe site heeft maar liefst drie maal de oppervlakte van de oudere garage in Dilbeek.

Element ontmoette Bram Villez, projectleider voor beide werven en sedert twee jaar werkzaam bij aannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen. Bij Vulsteke is de projectleider het directe aanspreekpunt voor de klant, en verantwoordelijke voor aankoopdienst,
uitvoeringsdienst en technische dienst.

Kan je ons vertellen wat precies de bijdrage van Schelfhout was?
Schelfhout is reeds lange tijd een belangrijke partner in onze bouwprojecten. In dit project had de klant voor een witte betongevel
geopteerd, conform de BMW look. We kozen witte betonpanelen van Schelfhout omdat deze kwalitatief hoogstaand zijn en dit aan correcte prijzen. Het volume aan panelen was ook ideaal om bij hen te laten produceren.
Dit waren voor ons de voornaamste redenen waarom we met de betonnen gevelpanelen van Schelfhout hebben gewerkt. Het is ook aangenaam met hen samen te werken, want “afspraken zijn afspraken”, ze hebben goede producten en bieden ons de juiste oplossingen aan.

Over het project zelf: in Groot-Bijgaarden staat nu de grootste premium garage van België, voor tweedehandswagens van BMW. In Dilbeek ging het hoofdzakelijk over een renovatie en uitbreiding van het bestaande gebouw, waarbij het volume verdubbeld werd.
Het was een magnifiek project op deze toplocatie. Alhoewel dit allemaal in een zeer korte tijdspanne moest gerealiseerd worden, want van studie tot ruwbouw en buitenaanleg beschikten we amper over een 1,5 jaar en dit voor de 2 werven. Maar we zijn er in geslaagd, wat echt een huzarenstukje bleek achteraf!

Dat is trouwens één van onze sterke punten, snelheid van werken, vooral te danken aan onze zeer vlakke organisatiestructuur en grote collegialiteit binnen de firma.

Een opmerkelijk feit over deze werf?
Deze BMW dealer is één van de grotere van het land, waarbij de tweedehandsmarkt een steeds groeiende markt is geworden. We werkten dan ook heel nauw samen met de werknemers in Dilbeek die, tijdens de transitie, verbleven in tijdelijke bureelcontainers. Desalniettemin zijn ze altijd uitstekende service blijven geven.

Onrechtstreeks mede dankzij ons omdat de uitvoering vlot verliep en dit met zo weinig mogelijk hinder voor de klant. Zo vroegen wij in  het begin van de werken aan Schelfhout om reeds zeer snel een eerste deel sandwichpanelen te leveren, wat ook gebeurde.
Daar bracht de klant tijdelijk zijn atelier in onder, om de service te kunnen blijven garanderen en dit in een veel beperktere ruimte dan voordien. De BMW garage haalde op dat moment zelfs de beste service cijfers van de regio want ons uiteraard ook zeer tevreden stelt!