Funerarium in Roeselare

Schelfhout panelen voor de eeuwigheid

Nieuw funerarium in Roeselare

Langs de Meensesteenweg, één van de belangrijkste invalswegen van Roeselare, heeft Beeuwsaert Construct voor Uitvaartzorg Commeyne een funerarium gebouwd. In dit prefabproject komen de rechtlijnigheid van industriebouw en de warmte die mensen zoeken in het rouwproces harmonieus samen. De veelzijdigheid van Schelfhout panelen bewijst zich ook op plaatsen waar je dat niet meteen verwacht, dat beamen Adelbrecht Commeyne en Tine Vanhee, trotse zaakvoerders van dit nieuwe funerarium.

Adelbrecht Commeyne: “In april 2019 vonden de eerste grondwerken plaats. In september 2019 zijn we beginnen bouwen en begin januari 2021 zijn we verhuisd naar ons nieuwe funerarium”.

Het gebouw oogt groot en uitgestrekt, maar ook sereen.
Tine Vanhee:
“Alles samen ongeveer 2000 m². Naast de groetkamers waar de mensen afscheid nemen van hun overleden familie en vrienden hebben we onze aula voor de uitvaartdiensten. Ze heeft een capaciteit voor 300 zitplaatsen. We kunnen ze ook in twee delen, voor kleinere diensten. Er is ook nog de winkel en achter de schermen bevinden zich koelruimtes, opbergkamers en een garage voor al onze wagens.”

Waarom kozen jullie voor een façade met Schelfhout panelen?
A.C.: “Door de omvang lag industriebouw voor de hand, maar we wilden wel een heel andere uitstraling dan wat je bij soortgelijke gebouwen verwacht. We hebben samen met onze architect verschillende gebouwen bezocht om ideeën op te doen voor de afwerking. In Calais zagen we de panelen die we uiteindelijk hebben gekozen. Die kwamen van bij Schelfhout. De aannemer heeft met hen alles verder geregeld”.

Er ging veel aandacht naar de materiaalkeuze.
T.V.: “We wilden beton combineren met hout en groen en ik denk eerlijk gezegd dat we daar goed in geslaagd zijn. Het gebouw straalt de rust uit die men mag verwachten van een funerarium.”

De gevelpanelen bepalen in sterke mate het karakter uw funerarium.
A.C.: “Dat was ook de bedoeling. We vinden het zeer geslaagd, deze afwerking. We hebben trouwens al spontaan complimenten gekregen over onze gevel.”

T.V.: “Mensen vragen informatie over onze afwerking met betonpanelen omdat het iets is wat ze nog niet hebben gezien.”

“Het is een zeer interessante manier om architecturale meerwaarde te creëren.”

Adelbrecht Commeyne - Tine Vanhee

Zaakvoerders, Uitvaartzorg Commeyne BV

De familie Commeyne schrijft al meer dan honderd jaar Roeselaarse uitvaargeschiedenis

Sinds 1920 staat de naam Commeyne in Roeselare en omgeving bekend voor uitvaartverzorging. Zaakvoerder Adelbrecht Commeyne is de vierde generatie in de zaak. Hij runt het familiebedrijf sinds 2011 samen met zijn echtgenote en medezaakvoerder Tine Vanhee.

“Door te kiezen voor deze panelen, met die belijning, vallen de verticale voegen helemaal niet op.”

Jeroen Beeuwsaert

Zaakvoerder, Beeuwsaert Construct BV

Technische fiche

Bouwheer: Uitvaartzorg Commeyne BV
Aannemer: Beeuwsaert Construct BV
Architect: 3ARCHITECTEN BVBA

Schelfhout leverde voor dit project:

 • Wand panelen met Reckli structuur
 • Plinten
 • Geïsoleerde sandwichpanelen

  Als het praktisch, snel én mooi moet zijn

  Industriebouw anders bekeken

  Beeuwsaert Construct in Ledegem is al vele jaren een trouwe klant van Schelfhout. Heeft dat meegespeeld in de realisatie van deze werf, het funerarium in Roeselare?

  Jeroen Beeuwsaert: “In 2019 maakten we kennis met de zaakvoerders van Uitvaartzorg Commeyne. Samen met hen en het architectenbureau kwamen we al vlug tot het besef dat industriebouw qua bouwsnelheid en ook economisch de beste troeven had.”

  Industriebouw voor een funerarium… Vind je Schelfhout panelen de beste oplossing?
  J.B.:
  “Het idee van betonpanelen komt van de drie partijen. Wij hadden al gewerkt met betonpanelen met een motief in en zijn samen inspiratie gaan zoeken op verschillende werven en projecten. Toen we in Calais deze panelen zagen, was het bouwteam unaniem: dit type was het! Een mooie keuze, zo is gebleken. De verticale golvende belijning in de panelen die we horizontaal plaatsten geeft het lange, uitgestrekte gebouw zijn typische cachet.”

  Het lijkt een uitgestrekte muur uit één stuk.
  J.B.: “Ja, de klant wou geen industrieel gebouw waarin je de verschillende gevelpanelen ziet. Door te kiezen voor deze panelen, met die belijning, vallen de verticale voegen helemaal niet op.”

  Overtuigd dat Schelfhout de beste keuze is?
  J.B.: “Beeuwsaert Construct is al van in het begin een partner van Schelfhout. Een modernere look, daar pakken we graag mee uit. Het is een zeer interessante manier om architecturale meerwaarde te creëren. We groeien elk jaar, we gaan nog veel panelen plaatsen. Dan is het goed samen te werken met een leverancier die mee is in de nieuwe mogelijkheden van prefab. Schelfhout levert op tijd, binnen de vooropgestelde prijsvork. Een pluim op de hoed van al de mensen die ervoor zorgen dat we iedere dag mooie, kwaliteitsvolle panelen geleverd krijgen waarmee wij onze klanten het gewenste eindresultaat geven.”

  Lees nog meer interessante artikels in ons magazine Element!

  CONTACTEER ONS

  Wenst u graag meer informatie over ons of kunnen we u verder helpen bij uw eigen project?