De Verband in Colmar-Berg 

Duurzaam investeren in regionale landbouw

De nieuwe vestiging van ‘DE VERBAND’ (Fédération Agricole Luxembourg SC) in Colmar-Berg is klaar. Alle administratieve diensten van alle filialen zitten hier nu onder hetzelfde dak. Het centrale magazijn en het centrum voor landbouwtechniek zijn al volop operationeel. Deze zomer kwam de tweede oogst van de regio binnen onder de beste omstandigheden. Het project is een duurzame investering in de regionale landbouw.

Kerger Constructions bouwde nieuwe site van ‘DE VERBAND’
Het productie- en logistieke centrum voor bulkgoederen bestaat al sinds 2015, maar de uitbreiding van het project in Colmar-Berg is een nieuwe mijlpaal voor ‘DE VERBAND’. Door de activiteiten in Colmar-Berg te centraliseren en te combineren met de al eerder bestaande infrastructuur voor productie en overslag van voedergewassen op de waterweg Perl-Besch, klopt het hart van ‘La Grande Région’ weer wat warmer. We nemen u mee naar Bissen, waar we hebben afgesproken met Kerger Constructions dat de nieuwe site realiseerde.

Waarom kozen jullie voor Schelfhout en hun producten?
De combinatie Kerger-Schelfhout gaat al een tijdje mee. Ook toen we het project voor ‘DE VERBAND’ binnenhaalden, dachten we aan Schelfhout. Zeker omdat het om een belangrijke realisatie zou gaan met nogal wat gewapende betonelementen in grote afmetingen. We kennen elkaar, dat vergemakkelijkt de gang van zaken op de werf. We kozen ze ook voor hun geïsoleerde panelen en brandmuren, om aan de voorschriften inzake brandveiligheid te voldoen. En Schelfhout leverde ons ook de productcertificaten. Duitse studiebureaus zijn niet erg vertrouwd met het principe van de dubbele scheidingswanden/ structuren of geprefabriceerde scheidingswanden. We hadden het geluk dat we bij Vinçotte op een Belgische certificeerder vielen die dat principe wel goed kende. We zaten dus goed met deze  oplossing. De ruwbouw nam ongeveer anderhalf jaar in beslag. Met de afwerking erbij spreken we over twee jaar.

 

Technische fiche

Architect: Jonas Architectes Associés – Ettelbruck (L)
Aannemer: Kerger Constructions SA – Bissen (L)
Bouwheer: De Verband – Colmar Berg (L)

Schelfhout leverde voor deze werf:
• PASI 14 (silexpanelen 14 cm – niet-geïsoleerd): 1 040 m²
• PABE 14 (betonpanelen glad 14 cm – niet-geïsoleerd): 543 m²
• BRA 14 (brandwanden glad 14 cm – niet-geïsoleerd): 2 577 m²
• SANSI 25 (silex sandwichpanelen 25 cm dik en 8 cm PIR-isolatie): 2 583 m²
• SANBE 25 (sandwichpanelen glad 25 cm dik en 8 cm PIR-isolatie): 633 m²
• PASI 25 (silexpanelen 25 cm – niet-geïsoleerd): 28 m²
• SANSI 30 (sandwichpanelen silex 30 cm en 8 cm PU-isolatie): 947 m²
Totaal geleverd: 8 351 m²

Afwerking

  • Silex: labrador 8/12 zwart
  • Glad beton: geverfd na montage

CONTACTEER ONS

Wenst u graag meer informatie over ons of kunnen we u verder helpen bij uw eigen project?